Companii

Arctic se duce spre afaceri de 300 de milioane de euro

Arctic se duce spre afaceri de 300 de milioane de euro

Monica Iavorschi (37 de ani)

Autor: Cristina Roşca

20.07.2012, 00:07 1256

Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice, ar putea termina anul cu afaceri de 300 mil. euro dacă ritmul de creştere din primele şase luni se menţine şi în cea de-a doua parte a anului.

"După primele şase luni din acest an avem o creştere de 20% a businessului, avansând atât pe piaţa locală, cât şi la export. Cu puţin efort şi noroc vom reuşi să păstrăm acest avans. În cel mai rău caz însă vom rămâne la plus 15%", spune Monica Iavorschi (37 de ani), directorul general al Arctic, o companie controlată începând cu 2002 de grupul turc Arcelik. Ea explică însă că şi în acest an, la fel ca şi în ultimii ani, motorul businessului a fost exportul, care a ajuns să contribuie cu 75% la cifra de afaceri.

În prezent Arctic exportă către peste 50 de pieţe din lume, în frunte cu Turcia, Orientul Mijlociu şi pieţele tradiţionale din vest. "Acum patru-cinci ani ponderea exporturilor în totalul businessului era de 50%. În acea perioadă însă şi piaţa locală era în plină expansiune."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO