Companii

Arctic şi-a dublat businessul după 2008 şi merge spre 500 milioane de euro

Arctic şi-a dublat businessul după 2008 şi merge spre...

Autor: Cristina Roşca

07.06.2017, 00:07 965

Arctic Găeşti, cel mai mare producător local de electrocasnice, şi-a majorat anul trecut businessul cu 12,5%, până la circa 450 mil. euro. Compania şi-a dublat businessul în perioada 2008-2016 după creşteri aproape constante an de an, realizate indiferent de contextul economic.

Dacă menţine astfel ritmul de creştere de două cifre din ultimii ani, Arctic va depăşi în 2017 pragul de jumătate de miliard de euro cifră de afaceri pentru prima dată în istorie. Businessul a crescut constant timp de şapte ani, frigiderele şi congelatoarele realizate la Găeşti ajungând în toate colţurile lumii. Exporturile reprezintă circa 70-80% din totalul businessului, conform celor mai noi date ale ZF.

Cifra de afaceri a Arctic cuprinde atât producţia de la fabrica din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, cât şi vânzările locale de produse realizate de grup în afara ţării noastre în fabricile din toată lumea. Turcii de la Arcelik produc la fabrica Arctic din Găeşti doar frigidere şi congelatoare, însă pe piaţa locală vând şi alte electrocasnice sub bran­duri precum Beko sau Arctic, dar şi electronice sub bran­dul Grundig. Producţia de la Găeşti ajunge pe piaţa lo­cală, dar şi pe circa 60 de pieţe de export din toată lumea.

Nu doar cifra de afaceri a Arctic a crescut, ci şi profitul net, care a ajuns la 171 mil. lei (38 mil. euro) anul trecut, în urcare cu 22%. Numărul de salariaţi a scăzut însă sub 2.800, faţă de aproape 2.950 în 2015. Compania a anunţat însă recent planuri de a continua angajările. Oficialii Arctic nu au răspuns până la închiderea ediţiei solicitării ZF privind rezultatele pe 2016.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO