Companii

Arctic vrea să distribuie dividende de 50 mil. euro din profitul anilor anteriori. În 2020, compania a obţinut un câştig net de 21 mil. euro, plus 135%

Arctic vrea să distribuie dividende de 50 mil. euro din...

Autor: Cristina Roşca

28.07.2021, 00:05 901

♦ Producătorul de electrocasnice a fost profitabil an de an, cel mai bun rezultat fiind obţinut în 2016, respectiv un profit net de aproape 38 mil. euro la afaceri de 445 mil. euro.

Producătorul de electrocas­ni­ce Arctic, ce deţine local două fa­brici în judeţul Dâmboviţa, vrea să dis­tribuie în acest an dividende în va­loare de 50 mil. euro din profitul ani­lor anteriori. În acest sens, compania a convocat AGA pentru data de 19 august 2021.

„Convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Arctic (…) cu următoarea ordine de zi: distri­bu­irea de dividende în suma propusă de 50 mil. euro (echivalent în lei la cursul Băncii Naţionale a Ro­mâniei va­labil la data Adunării Ge­nerale) din rezultatul finan­ciar acumulat nedis­tri­buit al anilor finan­ciari pre­cedenţi, în tot sau în par­te, după cum vor de­cide acţionarii în cadrul şe­dinţei“, potrivit anunţului.

Tot în cadrul AGA se va aproba plata dividen­de­lor în termen de maximum şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO