Companii

Argentopoulos: Vânzările magazinelor din mallul Băneasa au crescut cu 5% la şapte luni

Geo­r­ge Argentopoulos, CEO al firmei Băneasa De­velopments

Geo­r­ge Argentopoulos, CEO al firmei Băneasa De­velopments

Autor: Cristi Moga

16.09.2014, 00:07 562

Vânzările magazinelor din cadrul mallului Băneasa Shopping City din nordul Capitalei au crescut în primele şapte luni ale anului cu 5%, în condiţiile în care numărul de vizitatori al proiectului controlat de oamenii de afaceri Gabriel Popo­viciu şi Radu Dimofte a avansat cu 7-8%, a declarat pentru ZF Geo­r­ge Argentopoulos, CEO al firmei Băneasa De­velopments.

Nu toate categoriile de produse cresc, astfel că magazinele care comercializează bijuterii scumpe au înregistrat vânzări mai slabe şi nici retailerii cu articole de îm­brăcăminte exclusiv pentru femei nu înregistrează creşteri.

„Am înregistrat creş­tere datorită unui nu­măr mai ridicat de vizitatori. Nu am văzut o creştere a bonului mediu. Aş spune că este un an stabil, nu foarte activ, în care ne concentrăm să administrăm mai bine ceea ce avem deja“, a declarat Argentopoulos.

Inaugurat în primăvara anului 2008, mallul din Băneasa a devenit un punct de referinţă pe harta comerţului din Capitală, vânzările magazinelor din cadrul proiectului depăşind nivelul de 200 de milioane de euro anul trecut. Întreaga zonă comercială, care mai cuprinde şi magazine IKEA, Carrefour, Metro, Mobexpert şi Bri-co­store generează un rulaj anual estimat la circa jumă­tate de miliard de euro.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre vânzările magazinelor din Băneasa Shopping City; ce produse se vând cel mai bine; planuri de investiţii 

- rezultatele financiare ale Băneasa Developments, nivelul mediu al chiriilor din mall

- ce spune managerul despre esecul centrului expoziţional Grand Cosmos

- concurenţa pe piaţa mall-urilor, proiecte noi, impactul asupra Băneasa Shopping City 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO