Companii

Argo Real Estate negociază restructurarea creditului pentru un mall din Suceava

Autor: Marius Oncu - Mediafax

03.11.2010, 23:35 57

Fondul de investiţii Argo Real Estate se află în negocieriavansate cu Alpha Bank privind restruc­turarea unui împrumut pentrumallul Suceava Shopping City, iar discuţiile s-ar putea încheiapână la sfârşitul anului, a anunţat compania.

Argo a primit un împrumut de 50 de milioane de euro de la AlphaBank, din care mai are de achitat 47,1 milioane de euro, la care seadaugă do­bânzile şi comi­sioanele aferente.
Suceava Shopping City a fost deschis în aprilie anul trecut, înurma unei investiţii de 68 de milioane de euro. La sfârşitul luniimartie, mallul era evaluat la 59,8 milioane de euro, în scădere dela 66,1 milioane de euro în septem­brie anul trecut.

Argo, care deţine 50% din mall-ul din Suceava prin intermediulsubsidiarei Suceava Shopping City Srl, a amânat pe perioadanego­cierilor plata ratei aferente lunii octombrie, se aratăîntr-un comu­nicat al fondului.

Decizia de amânare a plăţii reprezintă o încălcare a termenilor dinacordul de împrumut până la obţinerea acordului formal al comisieipentru cre­dite a băncii, se arată într-un comu­nicat al Argo.Potrivit con­trac­tului, suma de 47,1 milioane de euro rămasă deachitat din prin­cipalul împru­mu­tului este amortizată prin ratetrimestriale de 357.000 de euro, urmând ca în septem­brie 2012, laîncheie­rea perioadei de rambursare, Argo să plătească o sumă maimare.
Argo Real Estate Opportunities Fund, înregistrat în Guernsey, afost lansat în luna august a anului 2006, cu un capital de 100 demilioane de euro. Fondul deţine în România Sibiu Shopping City şiSuceava Shopping City.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO