Companii

Art Agri, o firmă din Dolj, a cumpărat un teren agricol de 43 de hectare în judeţul Olt cu 15.000 de euro/hectar, dublu faţă de media pieţei româneşti

Art Agri, o firmă din Dolj, a cumpărat un teren agricol...

Autor: Florentina Niţu

07.10.2022, 10:00 3107

La mijlocul lunii septembrie, Art Agri, companie deţinută de Cristina Coveianu (60%) şi Claudiu Ionuţ Ionescu (40%), a cumpărat un teren agricol de 43 de hectare situat în extravilanul localităţii Bobiceşti din judeţul Olt cu 3,2 milioane de lei de la Ariana-Ruxandra-Ralu Nicodim, arată datele de pe site-ul Ministerului Agriculturii, care avizează şi publică tranzacţiile de peste 30 de hectare. Preţul mediu a fost de peste 74.000 de lei/hectar (circa 15.000) euro, dublu faţă de media pieţei din România, care este de 7.163 euro/hectar, conform datelor de la Eurostat, biroul european de statistică. 

Art Agri este o companie cu sediul în localitatea Pieleşti din judeţul Dolj înfiinţată în 2016, care a avut o cifră de afaceri de 1,5 milioane de lei anul trecut, dublu faţă de anul anterior, şi un profit net de 960.000 de lei, de şase ori mai mare decât în anul anterior, rezultate obţinute cu 4 angajaţi din cultivarea cerealelor, arată datele Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. 

ZF a contactat reprezentanţii companiei pentru a oferi detalii despre această tranzacţie, însă nu au răspuns până la închiderea ediţiei. O explicaţie care ar justifica valoarea tranzacţiei ar putea fi buna poziţionare a terenului sau certificarea ecologică a acestuia, dar fiind că recent grupul Maxagro din judeţul Timiş a cumpărat o fermă de 1.800 de hectare, cu terenul certificat bio, pentru care a plătit circa 25 de milioane de euro, adică aproape 14.000 de euro/hectar. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO