Companii

Artizanul expansiunii Mega Image lucrează acum pentru cel mai mare retailer alimentar din lume

Artizanul expansiunii Mega Image lucrează acum pentru...

Autor: Cristina Roşca

05.10.2016, 00:04 809

Xavier Piesvaux, belgianul în vârstă de 49 de ani responsabil pentru transformarea retailerului Mega Image în cel mai extins lanţ de magazine din România, lucrează astăzi pentru gigantul american Walmart, cel mai puternic retailer alimentar din lume, cu o cifră de afaceri de 430 mld. euro.

Plecat din Ro­mâ­nia în urmă cu mai bine de un an, Piesvaux este regional se­nior vice president pentru estul Cana­dei în cadrul Walmart, po­trivit pro­filului său de pe reţeaua de so­cia­lizare de business Linkedin. Walmart, cel mai mare angajator privat din lume anul tr­ecut, cu 2,2 milioane de salariaţi, potrivit Fortune Global 500, are peste 11.500 de magazine în toată lumea. Compania are o prezenţă im­por­tantă în special pe continentul nord-american, în Canada, unde lucrează Xavier Piesvaux, fiind prezentă din 1994. Acum gigantul are peste 400 de unităţi.

Xavier Piesvaux, unul dintre cei mai discreţi executivi din piaţă, şi-a încheiat în vara anului trecut mandatul de zece ani în România. El a fost unul dintre cei mai longevivi expaţi din comerţul local, unde mandatele clasice durează 3-5 ani.

„Am avut timp să plantez sămânţa şi să văd şi rezultatul. Iniţial credeam că voi sta aici 3-5 ani, perioada obişnuită pentru un mandat de expat, însă am cerut mai mult timp, pentru a dezvolta Mega Image. Am avut timp să descopăr piaţa, clienţii, angajaţii, pentru mine a fost un proiect atât de business cât şi unul uman“, spunea executivul într-un interviu acordat în ultima zi în fruntea Mega Image. El a fost înlocuit de grecul Vassilis Stavrou.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO