Profesii

Artizanul expansiunii Mega Image preia conducerea Delhaize Belgia, business de 800 magazine şi 5 mld. euro

Artizanul expansiunii Mega Image preia conducerea...

Autor: Cristina Roşca

08.09.2017, 11:30 5888

Xavier Piesvaux, belgianul în vârstă de 50 de ani responsabil pentru transformarea retailerului Mega Image în cel mai extins lanţ de magazine din România până la plecarea sa în vara lui 2015 (acum Profi este lanţul cu cele mai multe unităţi), preia conducerea Delhaize Belgia. Grupul Alhold Delhaize este şi acţionarul Mega Image, astfel că Piesvaux se întoarce în companie după o perioadă de circa doi ani în care a lucrat pentru gigantul american Walmart, cel mai puternic retailer alimentar din lume, cu o cifră de afaceri de peste 450 mld. euro.

Plecat din România în urmă cu doi ani, Piesvaux a fost regional senior vice president pentru estul Canadei în cadrul Walmart, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business Linkedin. Compania are o prezenţă importantă în special pe continentul nord-american, în Canada, unde lucra Xavier Piesvaux, fiind prezentă din 1994. Gigantul are acolo peste 400 de unităţi.

Acum el preia un business de 4-5 mld. euro şi 800 de magazine de mici dimensiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO