Companii

"Asigurăm bilete la business class pentru firmele străine care nu îşi respectă contractele"

Asigurăm bilete la business class pentru firmele străine care nu îşi respectă contractele

Autor: Mediafax

05.06.2011, 10:32 291

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat sâmbătă căinvită firmele străine de construcţii care nu îşi respectăcontractele pentru lucrări la infrastructură să plece în ţărilelor, spunând că există un aeroport cu un terminal nou şi le vor fiasigurate bilete la business class.

Boagiu a declarat, într-o conferinţă de presă la Huşi, că"debandada din implementarea contractelor pe construcţii dedrumuri, căi ferate şi căi navale în România trebuie să seoprească".

"Prin noile contracte toţi constructorii sunt obligaţi să aibăgrafice de execuţie cu şase termene intermediare. Nerespectareaunuia dintre ele atrage după sine o penalizare de 500.000 de euro,iar pentru fiecare zi de întârziere o suplimentare de 0,1 la sutăpe zi din valoarea contractului. În momentul în care se ajunge la ovaloare de 15 la sută din contract, atunci acesta se reziliază.Ştiu că nu a plăcut acest lucru, nici rezilierile care au fost pânăacum şi nici penalităţile care le-am aplicat, de 40 de milioane deeuro în ultimele zile pentru constructorii de drumuri şi încă 24 demilioane de euro pentru firma care execută reabilitarea căii feratede pe Valea Prahovei. Nu place nimănui, dar debandada dinimplementarea contractelor pe construcţii de drumuri, căi ferate şicăi navale în România trebuie să se oprească", a afirmat AncaBoagiu.

Ea a spus că i-a invitat pe constructorii din străinătate săplece dacă nu reuşesc să îşi ducă la îndeplinire contractele întermenele prevăzute.

"Cine nu vrea să muncească în România, există un aeroport cu unterminal nou, frumos, în formă de vioară. Îi însoţim cu servicii deprotocol, le asigurăm şi bilete la business class şi îi rugămfrumos să plece în ţările de unde au venit, cu penalităţileaferente. Dacă vin cu un pedigree care îi califică în momentul încare semnează contractul cu noi, atunci să-l meţină şi în Romania",a mai declarat Boagiu.

Ministrul Transporturilor a adăugat că şi prefecţii au "mânăliberă" să urmăreasă lucrările din teritoriu şi să intervină atuncicând este cazul, alături de regionalele de drumuri şi căiferate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO