Companii

Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23 organizează cursuri gastronomice pentru dezvoltarea ecoturismului în Deltă

Prin ecoturism, localnicii pot avea surse alternative de venit bazate pe dezvoltarea durabilă a zonei, iar turiştii se pot bucura de experienţa vieţii tradiţionale din Delta Dunării.

Prin ecoturism, localnicii pot avea surse alternative de venit bazate pe dezvoltarea durabilă a zonei, iar turiştii se pot bucura de experienţa vieţii tradiţionale din Delta Dunării.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.04.2022, 18:00 198

Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23, în parteneriat cu Agenţia Naţională a Zonei Montane, a început la Tulcea al doilea curs gratuit de administrare a Punctelor Gastro­no­mice Locale. Primul astfel de curs a fost organizat în februarie şi a pregătit peste 40 de persoane pentru a furniza servicii de eco­turism pentru noul sezon. Cursul se des­făşoară în perioada 31 martie - 2 aprilie 2022.

„După şase ani de când am început să lucrăm la el, proiectul de înfiinţare şi specializare a Punctelor Gastronomice Locale (PGL) prinde din ce în ce mai multă viteză şi este primit cu deschidere de oamenii Deltei. Dacă la începutul anului erau înregistrate la DSVSA Tulcea doar 32 PGL, astăzi estimăm, pe baza numărului de participanţi la cele două cursuri, că numărul lor va ajunge la 100 în noul sezon turistic“, a spus Teodor Frolu, vicepreşedintele asociaţiei.

Încă de la înfiinţare, Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23 lucrează pentru transformarea Deltei într-o destinaţie de ecoturism, în care atât localnicii, cât şi turiştii pot beneficia de pe urma valorificării patrimoniului local: localnicii pot avea surse alternative de venit bazate pe dezvoltarea durabilă a zonei, iar turiştii se pot bucura de experienţa vieţii tradiţionale din Delta Dunării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO