Companii

Asociaţie ecologică: Nu avem puncte de colectare a deşeurilor. Organele de control nu îşi fac treaba

Recolamp este o asociaţie cu profil ecologic fondată de companiile Osram şi Phillips. Foto:Shutterstock

Recolamp este o asociaţie cu profil ecologic fondată de companiile Osram şi Phillips. Foto:Shutterstock

Autor: Simona Tatu

30.05.2017, 00:04 109

Recolamp, asociaţie cu profil ecologic fondată de companiile Osram şi Phillips, a colectat şi tratat 672 de tone de echipamente de iluminat în anul 2016, reprezentând 42,5% din totalul echipamentelor de iluminat al celor 185 de producători români pe care îi reprezintă.

Potrivit ultimelor date de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) pentru anul 2014, rata de colectare a acestei categorii de deşeuri a fost de 18%, adică 1.140 tone de deşeuri de echipamente de iluminat, dintre care 41% au fost colectate de asociaţia Recolamp. Pentru anul 2017, ţinta de colectare este de 45% din media vânzărilor din ultimii trei ani.

„Va fi foarte greu să atingem ţinta de colectare de 45%, în condiţiile în care nu avem puncte de colectare şi organele de control nu îşi fac treaba. Dacă ar exista o colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje, cu siguranţă ne-ar fi şi nouă mai uşor. Penalităţile aplicate pentru nerespectarea ţintelor de colectare pentru echipamentele de iluminat sunt diferite faţă de cele aplicate pentru restul echipamentelor DEEE, pentru echipamentele de iluminat se plăteşte o taxă de 20 lei/kg, iar pentru restul doar 4lei/kg.”, a spus Roxana Şunică, director de marketing al asociaţiei Recolamp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO