Companii

Asociere-surpriza in domeniul otelului

17.08.2009, 18:09 36

Gigantul britanic Corus, cu afaceri de 12 mld. euro din industria otelului, si omul de afaceri aradean Sandu Ion, fost finantator al echipei de fotbal UTA Arad, vor investi 12 mil. euro la Sfantu Gheorghe intr-o fabrica de confectii metalice si panouri sandwich pentru hale industriale. 

Fabrica, situata pe o suprafata de 3 hectare, va fi finalizata la sfarsitul anului viitor si va angaja intre 75 si 100 de persoane, productia fiind destinata exclusiv pietei romanesti.

Sandu Ion detine o participatie de 50% din compania Corus Building Systems, care realizeaza investitia, restul titlurilor fiind controlate de britanicii de la Corus, al doilea mare producator de otel din Europa, detinut de indienii de la Tata.

Antreprenorul aradean controleaza si firma de constructii P.A.B Romania, cu 720 de angajati si afaceri de 55 mil. euro in 2007, potrivit ultimelor date disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO