Companii

Asocierea formată din Grupul Alpla (Austria), Ecohelp (România) şi United Polymer Trading (Elveţia) a inaugurat o nouă fabrică de procesare a fulgilor de PET reciclat la Târgu Mureş, după investiţii de 7,5 milioane euro, şi va livra 18.000 de tone de plastic reciclat pe an pentru îmbuteliatorii de băuturi

Asocierea formată din Grupul Alpla (Austria), Ecohelp...

Autor: Roxana Rosu

05.05.2023, 11:01 288

Asocierea formată din Grupul Alpla (Austria), Ecohelp (România) şi United Polymer Trading (Elveţia) a inaugurat joi noua fabrică de procesare a fulgilor de PET reciclat de la Târgu Mureş, în urma unei investiţii de 7,5 milioane de euro.

Fabrica PET Recycling Team va livra 18.000 de tone de plastic reciclat pe an pentru îmbuteliatorii de băuturi răcoritoare, produse lactate, apă minerală, bere şi ulei din România şi din regiune. 

Prima linie de extrudare pentru producţia de granule rPET de înaltă calitate din fulgi PET a PET Recycling Team Târgu Mureş a fost pusă deja în funcţiune, iar granulele rPET de calitate alimentară obţinute prin acest proces servesc ca materie primă pentru noi preforme şi sticle.

United Polymer Trading (UPT) are o reţea extinsă de distribuţie a materialelor plastice şi a materialelor reciclate, iar compania locală Ecohelp furnizează fulgi de PET reciclaţi din PET-uri colectate din deşeurile menajere, în urma unei inovaţii proprii.

“De peste un deceniu, eu şi echipa mea dezvoltăm un proiect de cercetare continuă în domeniul reciclării PET-urilor. Astfel, în 2020 am finalizat proiectul primei linii tehnologice care produce în acest moment fulgii PET a căror calitate a fost apreciată a fi printre cele mai bune la nivelul Uniunii Europene. A fost un proiect pornit de la zero”, a declarat Mihai Moloiu, Directorul General al PET Recycling Team şi unul dintre cei trei asociaţi ai noii fabrici.

Joint-venture-ul PRT Târgu Mureş a fost înfiinţat în toamna anului 2021.

“Atât România, cât şi macro-regiunea aveau nevoie de un astfel de producător, întrucât este firesc să procesezi acasă ceea ce colectezi şi reciclezi acasă. Nu întâmplător locaţia noastră este chiar în centrul României – la distanţe egale de toţi clienţii noştri existenţi şi potenţiali”, a adăugat Mihai Moloiu.

 Grupul ALPLA produce anual aproximativ 203.000 tone de rPET şi 74.000 de tone de rHDPE, iar până în anul 2025 va investi 50 de milioane de euro pe an în extinderea continuă a activităţilor de reciclare.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO