Companii

Astăzi are loc Gala ZF 24 de ani. Cine va adjudeca primele zece poziţii din clasamentul celor mai valoroase 100 de companii din România? Care este valoarea la care este estimat liderul în acest an?

Astăzi are loc Gala ZF 24 de ani. Cine va adjudeca...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.11.2022, 12:00 735

Sunt necunoscutele ale căror răspunsuri le aflăm joi seara, pe 24 noiembrie 2022, la gala care marchează 24 de ani de existenţă a Ziarului Financiar, 24 de ani de la primul ZF tipărit.

Cine va adjudeca primele zece poziţii din clasamentul celor mai valoroase 100 de companii din România? Care este valoarea la care este estimat liderul în acest an? Câţi participanţi vor fi la prima gală ZF în format fizic după pandemie? Ce va transmite, în discursul său, invitatul special al galei din acest an, Ian Goldin, profesor la Catedra de globalizare şi dezvoltare a Universităţii Oxford din Anglia?

Sunt necunoscutele ale căror răspunsuri la aflăm joi seara, pe 24 noiembrie 2022, la gala care marchează 24 de ani de existenţă a Ziarului Financiar, 24 de ani de la primul ZF tipărit.

Gala din acest an are loc într-un context în care liniştea şi prosperitatea din ultimele decenii ale Occidentului sunt puse la încercare de războiul din Ucraina, de explozia inflaţiei şi scăderea puterii de cumpărare. Europa este prinsă la mijloc, între Rusia, SUA şi China, fiind zona care pierde cel mai mult din acest conflict militar, din criza energiei şi din recesiunea economică care va veni.

Evenimentul aniversar este şi ocazia cu care an de an Ziarul Financiar lansează catalogul celor mai valoroase companii din România. Noutăţile şi surprizele din acest an vor putea fi aflate chiar în seara galei, când Ziarul Financiar va lansa catalogul Top 100 cele mai valoroase companii din România, ajuns la ediţia a XVII-a, şi va premia cele mai valoroase zece companii şi bănci din economie.

Ierarhia celor mai valoroase companii prezente în România este realizată an de an luând în calcul criterii precum evoluţia cifrei de afaceri, cea a profitului înregistrat înainte de dobânzi şi amortizări, precum şi datoriile acumulate. Catalogul „Cele mai valoroase companii din România” este realizat anual împreună cu casa de investiţii Capital Partners, fondată de Doru Lionăchescu. Din 2006, acest produs editorial a continuat să fie publicat an de an.

Topul celor mai valoroase companii din România reprezintă practic un clasament care arată rezultatele şi performanţele businessului din România.

Pentru al optulea an consecutiv, în acest catalog sunt analizate şi cele mai puternice 25 de afaceri antreprenoriale româneşti, acele afaceri care au reuşit, mai repede sau mai greu, în trei decenii de capitalism să pună pe piaţă un bun sau un serviciu care să le ducă în prima ligă a businessului local.

Businessuri din energie, din tehnologie, din industria bancară s-au rotit de-a lungul anilor pe podiumul celor mai valoroase afaceri, fiind reflecţia clară a trendurilor economiei, a direcţiei pe care a urmat-o businessul şi a schimbărilor de la un an la altul. Surprizele acestui an vor fi aflate în cadrul galei, la fel ca la ediţiile anterioare.

Gala ZF care va avea loc pe 24 noiembrie 2022 este a 19-a gală a Ziarului Financiar şi cel mai important eveniment de business din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO