Companii

Astăzi, miercuri 22 mai, ZF şi CEC Bank organizează conferinţa ZF Investiţi în România, ediţia Iaşi

Astăzi, miercuri 22 mai, ZF şi CEC Bank organizează...

Autor: Bogdan Alecu

22.05.2024, 00:05 120

♦ Bogdan Neacşu, preşedinte al CEC Bank, Marius Persenea, COO Grupul Iulius şi rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, printre speakerii evenimentului.

Ziarul Financiar şi CEC Bank organizează astăzi, miercuri 22 mai conferinţa ZF Investiţi în România la Iaşi, pentru a dezbate cele mai impor­tante subiecte din economia ro­mâ­nească, precum şi modul în care pot fi încurajate investiţiile compa­niilor care activează în economia locală.

Evenimentul va începe la ora 16.00 la Hotel Bellaria din Iaşi, iar pa­nelul de dezbateri va aduce faţă în faţă unii dintre cei mai importanţi finan­ţatori ai economiei reale cu unii dintre cei mai cunoscuţi antreprenori şi cu reprezentanţii mediului ac­ademic.

Cum arată economia locală în 2024? Cum facem economia să mear­gă mai departe în noile condiţii de piaţă? Cum arată noul model de creş­tere şi dezvoltare economică? Ce tre­buie să facem pentru a rein­dus­tria­liza România şi pentru a readuce la viaţă mai multe ramuri ale indus­triei?

Acestea sunt câteva dintre temele pe care le vor dezbate oameni de afaceri precum Elena Manolache, brand manager, ATI Motors Holding, Marius Persenea, COO Grupul Palas, sau Andrei Danilă, asociat şi administrator al firmei de IT CODE932.

Andrei Dănilă, un antreprenor din Iaşi care activează de 20 de ani în industria de IT, a lansat în urmă cu doi ani o iniţiativă, denumită „Made in Iaşi“, pe care acum are în plan să-l transforme într-un cluster, scopul proiectului fiind acela de a încuraja firmele să treacă de la dezvoltarea de produse pentru alte firme la dezvoltarea de soluţii proprii.

De cealaltă parte, lista celor care finanţează economia reală este deschisă de Bogdan Neacşu, Preşedintele CEC Bank, căruia i se alătură Laura Mihai, Director, Direcţia Clienţi Mari, CEC Bank şi Gabi Pralea, Director, Directia De Administrare a Reţelei Teritoriale.

Dezbaterea de la Iaşi îşi propune să fie una cuprinzătoare, iar din acest motiv panelul este completat de Profesor Universitar Doctor Liviu George Maha, rector al Universităţii Alexandru Ioan Cuza.

Anul 2023 s-a dovedit a fi unul plin de provocări, pe fondul unui context prelungit de inflaţie, respectiv dobânzi mai mari.Totuşi, antreprenorii şi companiile din România şi-au dorit în continuare să facă investiţii şi să capitalizeze noi oportunităţi, nu doar să supravieţuiască.

De la noi capacităţi de producţie sau noi linii de business şi până la investiţii în eficienţă energetică şi producţie de energie pentru autoconsum, jucătorii din economia locală au anunţat noi planuri de investiţii sau au continuat investiţiile demarate în anii anteriori

Afluxul de finanţări provenit dinspre fondurile europene, dar şi dinspre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) rămâne încă atractiv pentru com-panii, însă accesarea fondurilor europene trebuie încurajată în continuare, mai ales în contextul în care următoarele luni ar trebui să aducă zeci de programe noi.

Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin.

De la interviurile la care participă primari şi oameni din administraţiile publice locale şi până la cele despre finanţări, agricultură, industrie alimentară, piaţa imobiliară sau cele despre dezvoltarea companiilor antreprenoriale, proiectul realizat de ZF şi CEC Bank pune lupa pe mecanismele care mişcă economia, dar şi pe provocările cu care se confruntă ambiţiile companiilor din România.