Companii

Astăzi, de la ora 9.00, pe zf.ro, ZF Health & Pharma 2021: Aproape un milion de pacienţi nu au mai ajuns în spitale în 2020, comparativ cu 2019. Medicul Wargha Enayati: „Va fi o pandemie a bolilor cronice care se vor acutiza“

Astăzi, de la ora 9.00, pe zf.ro, ZF Health & Pharma...

Autor: Georgiana Mihalache

27.09.2021, 00:07 469

♦ În 2020, numărul cumulat de pacienţi din spitalele publice şi cele private – circa 1,7 mil. oameni - a fost mai mic decât numărul de pacienţi care au ajuns în 2019 doar la stat (2,5 mil. pacienţi) ♦ Pandemia de COVID-19 a ţinut multe spitale cu paturile ocupate doar de pacienţi cu noul virus, la început, în lipsa circuitelor separate.

Dezastrul provocat de pan­de­mia de COVID-19 ca număr de pacienţi infectaţi cu noul virus este doar vârful ice­bergului, în condiţiile în care mulţi pacienţi cu alte boli cronice nu au mai ajuns la spital din teama de a nu se in­fecta sau din accesul dificil la unităţile sanitare.

Concret, în 2020 în unităţile medicale publice şi private au fost înregistraţi 1,7 milioane de pacienţi, faţă de 2,6 milioane de oameni în 2019.

Datele au fost transmise de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, o instituţie în subordinea MinisteruluI Sănătăţii, care deţine informaţii privind situaţia internărilor din toate spitalele din România. Precizarea reprezentanţilor instituţiei este că analiza cuprinde doar datele de la spitalele publice şi private care raportează date la nivel de pacient în baza de date DRGNational.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO