Companii

Astra: Tramvaiele livrate Primăriei Arad sunt la costul de producţie, plus un profit simbolic de un leu

Blidar: Pe mine nu mă interesează ce câştig aici, mă interesează să apară primele tramvaie moderne

Blidar: Pe mine nu mă interesează ce câştig aici, mă interesează să apară primele tramvaie moderne

Autor: Pacala Dana, Marian Buga

16.06.2014, 00:00 363

Astra Vagoane Călători, care a câştigat licitaţia pentru livrarea a şase tramvaie Imperio către Primăria Arad, va avea din acest contract un profit simbolic, de un leu pentru fiecare tramvai, susţine Valer Blidar, acţionarul majoritar al companiei. Primăria Arad a semnat vineri cu Astra Vagoane Călători contractul de achiziţie a şase tramvaie noi, model Imperio, realizate cu licenţă Siemens. Înainte de licitaţie, Primăria estima că va plăti până la 9,4 mil. euro pentru cele şase garnituri, însă valoarea de achiziţiei este de 8,3 mil. euro cu TVA inclusă.

„Preţul este cel de producţie, am pus un profit simbolic de un leu (la fiecare tramvai - n.red.). Pe mine nu mă interesează ce câştig aici, mă interesează să apară primele tramvaie moderne şi, sigur, aşa vom putea demonstra competitivitatea acestui mijloc de transport“, a declarat Blidar.

El a precizat că a participat la şase licitaţii în ţară şi străinătate cu tramvaiul Imperio, dar a pierdut de fiecare dată pentru că în caietele de sarcini se prevedea obligativitatea producătorilor de a dovedi că tramvaiele se află în circulaţie undeva. „Noi eram într-un cerc vicios pentru că produsul nu circula şi nu puteam semna contracte“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO