Companii

AstraZeneca a ajuns la o cifră de afaceri de zece ori mai mari în zece ani

Radu Răşinar, preşedinte penru Europa de Est al AstraZeneca.

Radu Răşinar, preşedinte penru Europa de Est al AstraZeneca.

Autor: Ioana David

20.04.2015, 00:07 664

Optsprezece din cele mai mari douăzeci de companii din farma au înregistrat cel puţin o dublare a businessului în perioada 2004 - 2014 şi nicio companie nu şi-a diminuat vânzările, arată o analiză a ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

În top 20 jucători din farma există o singură companie românească, Antibiotice Iaşi, care şi-a dublat vânzările în perioada analizată.

Compania britanică Astra­Zeneca a înregistrat cea mai mare creştere din top 20 companii farmaceutice în ultimii zece ani, reuşind să-şi majoreze de zece ori vânzările de la aproximativ 11 milioane de euro în 2004 la 110 milioane de euro anul trecut.

În topul creşterilor din farma din ultimul deceniu se mai află americanii de la Johnson & Johnson (creştere de aproape 6 ori) şi israelienii de la Teva (creştere de cinci ori).

În ultimul deceniu, piaţa de medicamente aproape s-a triplat, la circa 2,8 mld. euro.

„AstraZeneca a avut un start întârziat în România (faţă de alte companii – n.red.). Creşterea nu a venit dintr-un portofoliu constant, ci din faptul că am adăugat cel puţin zece produse noi, în principal în arii precum cardiologie, oncologie, respirator sau psihiatrie“, a spus Radu Răşinar, preşedinte penru Europa de Est al AstraZeneca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO