Companii

Atelierele CFR Griviţa, com­panie care repară şi modernizează vagoanele de călători, a raportat în S1 2020 afaceri de 26,8 mil.lei, în scădere cu 15%, şi un profit de 1,4 mil.lei, de trei ori mai mic decât câştigul de 4,6 mil.lei din S1 2019

Atelierele CFR Griviţa, com­panie care repară şi...

Autor: Roxana Rosu

03.09.2020, 11:10 198

Atelierele CFR Griviţa (ATRD), com­panie care repară şi modernizează vagoanele de călători, a raportat în primul semestru o cifră de afaceri de 26,8 milioane lei, în scădere cu 15%, şi un profit net de 1,4 milioane lei, de trei ori mai mic decât câştigul de 4,6 milioane lei din perioada similară a anului trecut. 

Ateliere CFR Griviţa este unul dintre acţionarii Băncii Comerciale Feroviara, la care deţine un pachet de 10%.

Banca şi-a schimbat recent acţionarul majoritar, după ce Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane, a anunţat în iulie vânzarea pachetului pe care îl deţinea către Olimpiu Bălaş, un antreprenor din IT care deţine grupul New Business Dimensions. Olimpiu Bălaş a cumpărat 63% din bancă. 

La începutul lunii august, acţionarii Ateliere CFR Griviţa au aprobat vânzarea unui teren cu suprafaţa de 2.015 mp, la un preţ minim de vânzare pe metru pătrat de 500 de euro, potrivit unui raport la Bursă.  Calculele realizate de ZF arată că valoarea tranzacţiei s-ar putea ridica la circa 1 mil. euro. Suma obţinută din vânzare ar urma să fie utilizată în exclusivitate pentru lucrări de investiţii şi acoperirea liniei de credit la Banca Feroviară.

Potrivit raportului financiar al companiei, veniturile totale s-au diminuat cu 24%, la 25,3 milioane lei în SI1 2020, iar cheltuielile cu 16%, la 23,9 miliaoene lei. 

Compania cu 27 milioane de lei capitalizare este controlată în proporţie de 92,8% de Asociaţia Salariaţilor Atelierele CFR Griviţa. Faţă de începutul anului, acţiunile ATRD se tranzacţionează în scădere cu 5%, pe fondul unui rulaj de 327.647 lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO