Companii

Cum atrag 500 de producători agricoli şi magazine tradiţionale 11.000 de clienţi în Piaţa Obor, chiar şi în cele mai friguroase zile de iarnă?Peste 90 de tone de produse proaspete ajung în fiecare dimineaţă în piaţă

Cum atrag 500 de producători agricoli şi magazine...

Autor: Florentina Niţu

22.01.2025, 00:07 1134

Piaţa Obor, poate cea mai cunoscută piaţă din Capitală, este deschisă şi iarna, când frigul muşcă din oraş. Chiar dacă numărul producătorilor, comercianţilor şi al vânzătorilor magazinelor din piaţă scade la jumătate faţă de cel din timpul verii, activitatea continuă. Într-o zi de luni din ianuarie, tarabele sunt mai puţine, dar pline de culoare: salată verde, ceapă verde, ridichi, varză şi mere de toamnă, păstrate cu grijă, îşi aşteaptă cumpărătorii.

„DiferenÅ£a dintre noi ÅŸi un supermarket o face prospeÅ£imea produselor, tarabele fiind aprovizionate o dată la 2-3 zile cu fructe ÅŸi legume proaspete. Iarna sunt în jur de 500 de oameni în piaţă - producători, comercianÅ£i ÅŸi vânzători în magazine, iar în timpul verii sunt peste 1.000. Numărul producătorilor agricoli variază în funcÅ£ie de sezon (40% iarna ÅŸi 70% vara ÅŸi toamna)", spun reprezentanÅ£ii PieÅ£ei Obor. Peste 90 de tone de produse proaspete ajung în fiecare dimineaţă în piaţă. 

În medie, într-o zi vin 11.000 de clienţi în piaţă, pornind de la 7.000 în prima zi a săptămânii - luni - şi ajungând la peste 15.000 în weekend. Vânzările minime pentru o tarabă sunt de 500 de lei într-o zi, dar, în medie, ajung la 1.000 de lei, iar astfel la un numâr de 350-450 tarabe, în funcţie de sezon, piaţa ar genera vânzări de circa 150 de milioane de lei anual.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit 2025