Companii

Atuurile pieţei româneşti de suplimente alimentare: dimensiunea şi oamenii. „Consumatorii sunt mai preocupaţi de sănătatea lor, se uită mai mult spre prevenţie“. Piaţa vitaminelor şi a suplimentelor alimentare este de circa 2 miliarde de lei în România, din datele Euromonitor

Creşterea constantă din ultimii ani a pieţei locale a suplimentelor alimentare, pe fondul unui ritm agitat de viaţă al românilor, a atras apetitul companiilor pentru piaţa locală.

Creşterea constantă din ultimii ani a pieţei locale a suplimentelor alimentare, pe fondul unui ritm agitat de viaţă al românilor, a atras apetitul companiilor pentru piaţa locală.

Autor: Georgiana Mihalache

07.11.2022, 18:00 494

♦ „România este pentru noi o piaţă foarte importantă din perspectiva dimensiunii şi a oportunităţilor“, spune Bedros Kalfayan, CEO Sun Wave Pharma, companie locală, spe­cia­lizată în producţia de suplimente naturale.

Atenţia din ce în ce mai mare a ro­mânilor spre prevenţie, un trend care a evoluat în pandemie, atrageţia compa­niile din domeniul suplimentelor ali­mentare, care caută prezenţa locală, a susţinut Bedros Kalfayan, CEO, Sun Wave Pharma. De altfel, oportunităţi­le pieţei determină şi investiţiile Sun Wave în România, ţară din care com­pania dezvoltă extinderea regională.

„România este cea mai mare piaţă în Europa de Sud-Est. Este, de ase­menea, foarte dinamică, este foarte in­teresantă pentru majoritatea compa­nii­lor, de aceea sunt prezente pe piaţa românească. Creştem cu 35% peste piaţă, ceea ce ne aduce cotă de piaţă. România este pentru noi o piaţă foarte importantă din perspectiva dimen­siunii şi a oportunităţilor. În plus, vedem oameni talentaţi, bine pregătiţi, care vor fi nucleul extinderii noastre“, a spus recent oficialul Sun Wave Pharma într-un interviu pentru ZF.

Primul pas în strategia companiei este dublarea suprafeţelor pentru bi­rou şi pentru depozit, ulterior venind şi transferul unor produse în România pentru a fi realizate local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO