Companii

Au crescut, dar nu toţi la fel: HeidelbergCement şi Romcim au făcut rocada pe podiumul producătorilor de ciment după cifra de afaceri din 2021

Au crescut, dar nu toţi la fel: HeidelbergCement şi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.06.2022, 19:40 489

Schimbările de la vârful pieţei cimentului, care seamănă, în linii mari, cu vârful pieţei de materiale de construcţii, ilustrează schimbările pe care le-a suferit piaţa construcţiilor în 2021, un an zbuciumat, cu perspective în aceeaşi notă.

Holcim, HeidelbergCement şi Romcim, cei mai mari trei producători de ciment de pe piaţa locală, şi-au majorat afacerile în 2021, însă în ceea ce priveşte profitul HeidelbergCement nu a urmat acelaşi trend. Astfel, marja de profit a fost în creştere pentru Holcim, a stagnat la Romcim şi a scăzut la HeidelbergCement.

Mai mult, cât priveşte cifra de afaceri, deşi toate cele trei companii au fost pe plus, clasamentul s-a schimbat, Romcim urcând pe locul al doilea, astfel că poziţia a treia le-a revenit germanilor de la HeidelbergCement.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO