Companii

Au crescut salariile. Unde poţi câştiga cei mai multi bani lucrând în România

Au crescut salariile. Unde poţi câştiga cei mai multi...

Autor: Pro TV

13.01.2014, 16:11 1481

Statisticienii au calculat ca, in noiembrie, romanii au castigat in medie 2278 lei net sau 1.650 "in mana". Potrivit celor de la Institutul National de Statistica, salariile au crescut cu peste 2% fata de luna octombrie 2013 si cu aproape 5% fata de aceeasi luna a anului 2012.

Mai important, cresterea e peste rata inflatiei din aceeasi perioada, care a fost de 1.55% potrivit Bancii Nationale, ceea ce inseamna casalariile au crescut si in realitate, nu doar pe hartie. 

Statisticienii mai spun ca, in comparatie cu anul 1990, salariile romanilor au crescut cu aproape 25% raportat la preturi.

Cel mai bine au castigat cei care au lucrat in domeniul financiar,unde, in domeniul intermedierilor financiare, castigul salarial mediu brut este de 4.118 lei. Aici s-a inregistrat si cea mai mare crestere – salariile au crescut 27% fata de luna precedenta. Au scazut, in schimb, veniturile celor care lucreaza in asigurari si fonduri de pensii.

Citiţi mai multe detalii pe www.stirileprotv.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO