Companii

Au început lucrările pe 65 de kilometri de autostradă de pe Coridorul IV paneuropean. Valoarea contractelor se ridică la peste 430 mil. euro

Au început lucrările pe 65 de kilometri de autostradă de pe Coridorul IV paneuropean. Valoarea contractelor se ridică la peste 430 mil. euro

Foto: Octav Ganea

Autor: Andreea Neferu

20.10.2011, 14:06 4018

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că au demarat lucrările de construcţie pe autostrăzile Nădlac-Arad, Timişoara-Lugoj(lotul 1) şi Orăştie-Sibiu (lotul 4), tronsoane situate pe Coridorul IV paneuropean şi ale căror contracte au fost atribuite în acest an.

Valoarea cumulată a celor patru şantiere pe care au demarat recent lucrările, cu o lungime de circa 65 de kilometri, se ridică la peste 450 milioane de euro, inclusiv TVA, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor de CNADNR.

Astfel, lucrările au început pe primul lot al autostrăzii Nădlac-Arad (22,2 kilometri), construit de Romstrade, Monteadriano Engenharia e Construcao şi Donrep Construct, dar şi pe cel de-al doilea lot al acestui tronson, de 16,6 kilometri, realizat de austriecii de la Alpine.

De asemenea, a început construcţia a circa 10 kilometri din autostrada Timişoara-Lugoj, realizaţi de Spedition UMB, Romstrade şi Carena, precum şi a 16,1 kilometri din autostrada Orăştie-Sibiu, la care lucrează Astaldi, Euroconstruct Trading 98 şi Astalrom.

În prezent, pe lângă aceste patru şantiere, mai există alte 9 şantiere de autostrăzi, cu o lungime de aproximativ 273 kilometri, majoritatea începute încă din anii 2007-2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO