Companii

Au investit 85.000 € într-un restaurant mobil construit într-un autobuz londonez supraetajat

Autobuzul londonez a trecut printr-un proces de recondiţionare care a costat în total zeci de mii de euro

Autobuzul londonez a trecut printr-un proces de recondiţionare care a costat în total zeci de mii de euro

Autor: Cristina Roşca

07.06.2015, 13:08 3643

Mihai Munteanu are 29 de ani şi acum câţiva ani era brand manager în cadrul unei companii care vindea produse profesionale de curăţenie. Pentru că simţea nevoia unei schimbări în carieră a plecat în Marea Britanie, unde a lucrat în mai multe restaurante şi a devenit chef. În toamna anului trecut s-a întors în România hotărât să îşi deschidă un restaurant propriu. Împreună cu un partener de business a decis însă să îşi cumpere un autobuz britanic double-decker (supraetajat) şi să îl transforme într-un restaurant mobil sub brandul Big Red.

„Când am ajuns în Marea Britanie, acum mai bine de trei ani, am luat-o de jos şi am început să spăl vase.  La momentul acela legile nu erau permisive cu muncitorii români. Pentru mine a fost un şoc să trec de la cămaşă şi cravată la şort.  Am ales însă să lucrez într-o bucătărie din pasiune, deşi până atunci nu făcusem asta niciodată.“

Antreprenorul recunoaşte că a avut norocul ca în primul restaurant în care a lucrat un chef să îl ia sub aripa sa protectoare şi astfel a crescut până la poziţia de secund în bucătărie. De la restaurantul spaniol a plecat apoi la un lanţ englezesc - Bills, unde a ajuns opening chef, respectiv era responsabil de pregătirea echipei din bucătăria fiecărui nou restaurant deschis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO