Companii

Au luat bani de la stat pentru o grădiniţă în care au atras 55 de copii

Au luat bani de la stat pentru o grădiniţă în care au...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

03.08.2013, 15:24 1719
Andreea şi Marius Mihai, doi tineri de 30 de ani din Timi­şoara, s-au hotărât la finalul anului 2011 să îşi deschidă pro­pria afacere şi au pus bazele unei creşe şi ale unei grădiniţe în lo­ca­litatea Ghiroda, judeţul Timiş.
 
Creşa este înregistrată pe o firmă de tip SRL-D, iar gră­diniţa pe o asociaţie nonprofit (profitul la finalul anului nu se împarte asociaţilor, ci se rein­ves­teşte, iar dacă veniturile din activităţi eco­nomice depăşesc 15.000 de euro sau 10% din veniturile totale, acestea se im­po­zitează).
 
Pygmalion Kids SRL-D, firma pe care este înregistrată grădiniţa, a înregistrat în primul an de activitate o cifră de afaceri de 50.000 de lei (11.000 de euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
 
„Am început cu câţiva angajaţi şi cinci copii. (...) Acum la creşă avem 25 de copii şi la grădiniţă 55 de copii, iar părinţii îşi aduc copiii şi de la 40 de kilometri depărtare“, spune Marius Mihai, care este de profesie economist şi care a lucrat la mai multe cluburi pentru copii. El se ocupă în firmă de partea administrativă, iar soţia lui este psiholog.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO