Companii

Au luat-o pe cont propriu. Producătorul de scaune auto Adient înfiinţează clase de învăţământ profesional dual pentru formarea specialiştilor în domeniu

Au luat-o pe cont propriu. Producătorul de scaune auto...

Autor: Cristina Bellu

23.01.2018, 11:07 2810

Producătorul de scaune auto Adient, companie desprinsă din grupul producător de componente auto Johnson Controls, va dezvolta un proiect pilot de învăţământ professional dual pentru specializările de confecţioner asamblor articole din textile şi tapiţer, în cadrul unităţii  Adient Trim din Ploieşti.

Astfel, tinerii care aleg să înveţe aceste meserii vor beneficia, în plus faţă de programele obişnuite ale sistemului de învăţământ de stat gratuit, de pregătire tehnică direct în fabrică şi vor avea prioritate în accesarea unui loc de muncă.   

”Colaborarea dintre mediul privat şi cel public va contribui la conturarea unui sistem educaţional profesional performant, orientat spre rezultate, atât pentru elevi cât şi pentru companii. Adient Trim Ploieşti este pregătită să susţină elevii să îşi formeze cunoştinţele practice, în mediul real de lucru oferit de fabrica noastră şi să le ofere un loc de muncă la standarde internaţionale.”, spune Costin Trîmbiţaşu, directorul fabricii Adient Trim Ploieşti.

La rândul său, Aurelian Dumitru, regional HR manager în cadrul Adient, este de părere că acest sistem asigură pe de-o parte o formare profesională solidă, cu competenţe teoretice şi practice importante, iar pe de altă parte oferă absolvenţilor şanse mai mari la angajare.

Adient, companie specializată în producţia de scaune auto, s-a desprins din Johnson Controls în toamna lui 2016. Astfel, la finalul lunii octombrie a anului 2016, Adient şi-a anunţat debutul ca o corporaţie independentă, fiind listată la bursa de la New York (simbol bursier ADNT), prin finalizarea separării de Johnson Controls International.

Adient, fosta Johnson Controls, este o companie prezentă în România din anul 2000  şi are un număr total de 6.000 de angajaţi în 8 unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice şi mecanisme), Timişoara (material textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spuma poliuretanica), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv  armături metalice), Ploieşti (tapiterii) şi  Piteşti (tapiţerii).

În calitate de companie independentă, Adient are în vedere creşterea investiţiilor în produse şi tehnologii inovatoare, aliniate cu tendinţele precum pilotarea autonomă, electrificarea, scaune uşoare care ocupă puţin spaţiu, precum şi personalizarea produselor şi a capabilităţilor oferite de o maşină. Compania vizează exploatarea oportunităţilor oferite de pieţele adiacente, în afara industriei auto tradiţionale, precum vehicule comerciale, trenuri de pasageri şi scaune pentru avioane.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO