Companii

De ce au pariat marile fonduri de investiţii peste 500 mil. euro în cinci ani pe piaţa pariurilor şi a jocurilor de noroc din România? Săptămâna trecută, fondul de investiţii Novalpina Capital, cu sediul la Londra, a preluat integral grupul MaxBet România, într-o tranzacţie de 250 mil. euro, conform surselor din piaţă

ANALIZĂ

Apetitul românilor pentru pariuri şi jocuri de noroc este evident şi la o simplă plimbare pe străzile din Bucureşti sau alte oraşe din ţară unde astfel de businessuri şi-au făcut loc încet, dar sigur în multe dintre spaţiile stradale.

Apetitul românilor pentru pariuri şi jocuri de noroc este evident şi la o simplă plimbare pe străzile din Bucureşti sau alte oraşe din ţară unde astfel de businessuri şi-au făcut loc încet, dar sigur în multe dintre spaţiile stradale.

Autor: Cristina Roşca

06.07.2021, 15:20 1240

♦ Săptămâna trecută, fondul de investiţii Novalpina Capital, cu sediul la Londra, a preluat integral grupul MaxBet România, într-o tranzacţie de 250 mil. euro, conform surselor din piaţă ♦ Este a treia mare tranzacţie în ultimii cinci ani după ce gigantul american Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, a intrat în afacerea Superbet, cumpărând cu 175 mil. euro un pachet minoritar de acţiuni, iar Penta Investment a cumpărat indirect operatorul Casa Pariurilor în 2017.

În ultimii cinci ani, trei fonduri de investiţii importante, în frunte cu Blackstone, au pariat peste 500 mil. euro pe piaţa de pariuri şi jocuri de noroc din România. De ce?

Pentru că, până în pan­demie cel puţin, această piaţă creştea pre­cum Făt-Frumos. Astfel, în 2019 existau 790 de firme în domeniu cu afaceri de 9,3 mld. lei. Acestea angajau peste 27.000 de persoane. Au fost luate în calcul doar companiile care au depus datele finan­ciare pentru acest an şi doar cele care au declarat drept obiect de activitate CAEN-ul 9200 - Activităţi de jocuri de noroc şi pariuri.

Piaţa s-a dublat din 2008 în 2019, crescând constant ca încasări odată cu apetitul românilor pentru astfel de activităţi. A crescut accelerat şi numărul de angajaţi din domeniu, de la 16.000 la 27.000, acest trend fiind susţinut de deschiderea de noi unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO