Companii

Auchan a investit 60 milioane de euro într-un mall la Braşov: un prototip de tractor şi o replică a unui avion IAR 80 amintesc de destinaţia iniţială a terenului

Autor: Cristi Moga

26.03.2015, 20:43 3220

Grupul francez Auchan, care de­ţine pe piaţa locală o reţea de peste 30 de hipermarketuri, a finalizat la Bra­şov o investiţie de 60 mil. euro într-un mall dezvoltat pe terenul fostei fabrici Tractorul. Mallul are 45.000 mp şi cuprinde o galerie comercială şi un hipermarket de 13.000 mp, al 33-lea al francezilor.

„Auchan a investit în România când alţi investitori plecau de aici. Sunt dezvoltatori care povestesc şi dezvoltatori care fac. Noi am făcut un proiect pentru următorii 50 de ani, pentru care să merite să te urci în maşină şi să conduci o ora. În iunie vrem să începem lucrările la urmă­toa­rea etapă, o investiţie de 8,5 mil. euro, iar anul viitor să atacăm primul bloc“, a declarat Tatian Diaconu, managing director al Immochan România.

În cea de-a doua fază, vor fi construite spaţii suplimentare de 13.500 mp spaţii închiriabile, din care cei de la Auchan spun că au semnat contracte pentru 7.000 mp.

Retailerul are la Braşov 100 ha din fosta platformă Tractorul pe care primarul George Scripcaru vrea să o lege de centrul oraşului printr-un pod ce va fi construit peste calea ferată, în dreptul sălii sporturilor.

Auchan deţine în România 11.000 de angajaţi, afaceri de peste 1 mld. euro anual şi 33 de hipermarketuri în 18 oraşe, cu o suprafaţă de vânzare de 276.500 mp.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO