Companii

Auchan ar putea semna în câteva zile preluarea hipermarketurilor Real

Auchan ar putea semna în câteva zile preluarea hipermarketurilor Real

Autor: Cristina Roşca, Cristi Moga

27.11.2012, 00:09 4816

Lanţul francez de hipermarketuri Auchan, controlat de familia Mulliez, ar putea semna în această săptămână contractul pentru achiziţia celor 95 de magazine Real din România, Polonia, Rusia şi Ucraina, după mai multe luni de negocieri cu grupul german Metro.

Cele mai multe magazine Real sunt în Polonia (54) şi România (24), iar potrivit informaţiilor din piaţă reţeaua de pe piaţa locală a prezentat cel mai mare interes pentru francezi. Tranzacţia ar putea fi anunţată intern, în Germania, încă de astăzi (marţi), iar joi afacerea ar putea deveni publică, în condiţiile în care cele două grupuri au agreat termenii înţelegerii, au declarat pentru ZF mai multe surse apropiate celor două grupuri.

Metro Group a decis să vândă divizia de hipermarketuri Real din afara Germaniei ca urmare a rezultatelor sub aşteptări şi a pierderilor înregistrate pe unele pieţe.

În România Real a cumulat de la intrarea pe piaţă în 2006 pierderi de circa 200 de milioane de euro.

Auchan ar urma să plătească pentru magazinele Real din Europa de Est circa 900 de milioane de euro, potrivit estimărilor analiştilor financiari citaţi de Reuters, în timp ce operaţiunile din România au fost evaluate la 90-100 de milioane de euro de către consultanţii casei de investiţii Capital Partners.

Pe piaţa locală tranzacţia dintre cei doi giganţi, care la nivel mondial au afaceri cumulate de peste 70 de miliarde de euro pe an, ar crea un retailer cu 34 de hipermarketuri şi vânzări de peste un miliard de euro.

Noua companie creată ar intra direct în liga celor mari, în condiţiile în care vânzări de peste un miliard de euro pe piaţa locală realizează doar companiile Kaufland, Metro Cash & Carry şi Carrefour.

Reprezentanţii locali ai celor două companii nu comentează informaţiile.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO