Companii

Auchan bate pasul pe loc: Afacerile retailerului francez rămân sub 5,5 mld. lei după o creştere de doar 1%, cea mai mică de la intrarea pe piaţă

Auchan bate pasul pe loc: Afacerile retailerului francez...

Autor: Cristina Roşca

14.07.2020, 10:00 244

Spre comparaţie, consumul privat a avansat anul trecut cu 7%, conform datelor INS.

Grupul francez Auchan, activ în comerţul local de circa 15 ani, a obţinut anul trecut afaceri de 5,48 mld. lei, în urcare cu doar 1,3% faţă de 2018. Compania a deschis magazine pe format mic şi a pariat pe online, însă noile proiecte nu au reuşit să tragă în sus businessul francezilor care înregis­trează astfel cel mai lent ritm de creştere de la intrarea pe piaţă. Mai mult, această evoluţie vine într-un an în care consumul privat a crescut cu circa 7% potrivit datelor INS.

Auchan are în România peste 60 de magazine ali­men­tare, dintre care 33 pe formatul de hipermarket, iar restul supermarketuri şi unităţi de proximitate.

Anul trecut francezii au deschis un supermarket la subsolul magazinului Bucur Obor din Bucureşti şi au ex­tins parteneriatul cu lanţul de benzinării Petrom, dez­vol­tând astfel formatul mic de magazine. Un alt pariu l-a reprezentat comerţul online.

Auchan România a obţinut anul trecut un profit net de 28 mil. lei, în scădere de la 35 mil. lei în 2018. Totodată, francezii mai au doar 8.763 de salariaţi, cu aproape 1.500 mai puţini ca în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO