Companii

Auchan incepe campania de recrutare a 500 de angajati pentru hipermarketul din Militari

Auchan incepe campania de recrutare a 500 de angajati pentru hipermarketul din Militari

Reteaua Auchan, cu patru hipermarketuri si un supermarket deschise pana la finele lui 2007, a realizat anul trecut afaceri de 155 mil. euro

26.08.2008, 19:35 287

Reteaua de hipermarketuri Auchan va crea 500 de locuri de munca odata cu deschiderea celui de-al doilea magazin din Capitala, situat in cartierul Militari. Pana la finele anului, compania va avea in total 3.500 de angajati si 7 unitati operationale, avand planificate doua deschideri in Bucuresti si Suceava in al patrulea trimestru din 2008.
Investitiile retelei in cele doua hipermarketuri sunt estimate la 40-50 mil. euro, in total fiind create aproximativ 800 de locuri de munca. Printre dificultatile intalnite pe piata fortei de munca, reprezentantii Auchan enumera lipsa specialistilor in meseriile care necesita calificare si gradul redus de retentie a angajatilor de pe pozitiile entry-level (fara experienta).
"Turnover-ul (fluctuatia de personal - n. red.) este ridicat, in special pe pozitiile de intrare, precum lucratori comerciali, casieri sau agenti de paza. Pentru aceste pozitii recrutam in permanenta, atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara", a precizat Mariana Dragan, directorul de comunicare al Auchan Romania.
In comert, salariul mediu net ajunsese in luna iunie a acestui an la circa 1.000 de lei (274 de euro), acesta fiind printre sectoarele cu cele mai mici castiguri salariale la nivelul tarii, potrivit datelor Institutului National de Statistica.
Reteaua Auchan, cu patru hipermarketuri si un supermarket deschise pana la finele lui 2007, a realizat anul trecut afaceri de circa 155 mil. euro, fata de valoarea de
20 mil. euro raportata pe 2006 (primul an de operare pe piata), potrivit datelor de la Ministerul de Finante. Magazinele sunt operate de compania MGV Distri-Hiper, la care grupul francez Auchan are o participatie de 29%, restul actiunilor fiind detinute de parteneri straini si romani. Principalul actionar persoana fizica al operatorului este Regis Mougel, directorul general al retelei Auchan in Romania.
Auchan, Real si Kaufland au fost anul trecut cele mai dinamice retele de hipermarketuri, inregistrand cresteri ale afacerilor de peste 100%, comparativ cu 2006. Avansul de 636% al afacerilor MGV Distri-Hiper, raportat de companie la Ministerul de Finante, a fost determinat in primul rand de faptul ca primul magazin Auchan din Romania a fost deschis in noiembrie 2006. In acelasi timp, operatorul si-a diminat pierderile financiare de la 3,4 mil. euro in 2006 ajungand anul trecut la 0,9 mil. euro.
Anul trecut, magazinele Auchan au avut in total 8 milioane de clienti si au vandut peste 150 de milioane de articole, conform datelor furnizate de companie.
Cu un flux saptamanal de circa 130.000 de persoane, magazinul din cartierul Titan (Bucuresti), primul deschis de Auchan pe piata locala, a ramas anul trecut cea mai vizitata locatie a retailerului.
In 2010, reteaua Auchan Romania va numara 20 de hipermarketuri, potrivit estimarilor companiei, investitiile planificate pentru urmatorii ani depasind 300 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO