Companii

Auchan intră în clubul miliardarilor în euro după un avans de 16% al afacerilor

Auchan intră în clubul miliardarilor în euro după un...

Autor: Cristina Roşca

30.03.2016, 00:07 4696
Lanţul francez de hipermarketuri Auchan a terminat anul 2015 cu afaceri de 4,44 mld. lei (1 mld. euro) şi intră astfel în clubul select al companiilor locale cu afaceri ce depăşesc acest prag.

În retailul alimentar local doar alte două reţele au afaceri peste acest prag, lanţul de hipermarketuri Kaufland şi grupul francez Carrefour. La nivelul întregii economii există în afară de Auchan alte zece companii cu o cifră de afaceri de peste 1 mld. euro în 2015, potrivit datelor disponibile momentan şi potrivit estimărilor ZF. „Cifra de afaceri netă (fără TVA) obţinută de Auchan România şi declarată pentru anul 2015 la Ministerul de Finanţe este de 4,44 mld. lei“, spun reprezen­tanţii lanţului francez de hipermarketuri.

În 2014, ultimul an pentru care există date publice, businessul Auchan a fost de 3,8 mld. lei, astfel că anul trecut cifra de afaceri a lanţului de hipermarketuri a crescut cu 16%, de aproape două ori mai repede decât consumul.

Lanţul are în prezent 33 de hipermarketuri în România, din care unul deschis în 2015, respectiv cel din Braşov, în cadrul pro­iectului Coresi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO