Companii

Auchan speră la vânzări de 100 mil. euro pe an de la magazinul deschis în Drumul Taberei

Auchan speră la vânzări de 100 mil. euro pe an de la...

Autor: Cristi Moga

10.12.2014, 14:31 673

Grupul francez Auchan, care a ajuns pe piaţa locală la o reţea de 32 de hipermarketuri prin deschiderea unui magazin în cartierul Drumul Taberei din Bucureşti, estimează că vânzările noului hipermarket pot ajunge la 100 de milioane de euro pe an, în ciuda faptului că vestul Capitalei este zona cu cea mai mare densitate de magazine.

“Potenţialul există şi cred că în timp vom putea ajunge la vânzări de 100 de milioane de euro pe an”, a declarat Frederic Bellon, director general al Auchan România.

Magazinul companiei din Drumul Taberei are o suprafaţă de vânzare de 10.500 de metri pătraţi şi o echipă de 400 de angajaţi, director fiind desemnat Vincent Brunel, cel care în ultimii ani a condus magazinul Auchan Titan, cel mai bun al reţelei franceze de pe piaţa locală.

“Centrul comercial din Titan are un trafic mediu de 45.000 de persoane/zi, iar în Drumul Taberei aş fi bucuros dacă am ajunge din primul an la 25.000 – 28.000 de vizitatori/zi”, a declarat şi Tatian Diaconu, director general al Immochan România.

Reprezentanţii Auchan au mai declarat că după magazinul din Titan, următoarele hipermarketuri în funcţie de cifra de afaceri sunt unităţile situate în proiectele Iulius Mall Timişoara, Iulius Mall Cluj şi Militari Shopping din Bucureşti.

Investiţia în proiectul din Drumul Taberei s-a ridicat la 60 de milioane de euro şi a fost finalizată în 11 luni, deschiderea proiectului fiind iniţial programată în primăvara anului viitor.

Proiectul mai cuprinde o galerie comercială de 9.500 mp în care o bună parte dintre spaţii nu sunt deocamdată operaţionale, retailerii urmând să deschidă treptat magazinele până la sfârşitul acestui an, dar şi în primăvara anului viitor. Totodată, Auchan a construit în Drumul Taberei, pe o parte din terenul fostei fabrici Tricodava, şi o clădire de birouri cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi în cadrul căreia vor fi mutaţi în primăvara anului viitor toţi angajaţii grupului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO