Companii

Aukera vrea să dezvolte proiecte de energie eoliană şi solară în cinci pieţe cheie, România fiind una dintre ele. Mai departe, România ar putea deveni un hub de excelenţă în materie de abilităţi tehnice pentru toate pieţele ţintite de noua platformă de investiţii

Aukera vrea să dezvolte proiecte de energie eoliană şi...

Autor: Roxana Petrescu

07.12.2021, 19:30 124

O nouă platformă de investiţii, Aukera, cu un fond belgian în spate, vrea peste 1 GW de regenerabile în România. Proiectele s-ar ridica la peste 700 mil. euro.

Aukera, platformă de investiţii în domeniul energiei verzi, sprijinită de AtlasInvest, un fond de investiţii belgian, deja activ în domeniul regenerabilelor, dar şi al energiei convenţionale, îşi propune să dezvolte, construiască şi să opereze un portofoliu de proiecte eoliene şi solare de peste 1 GW (1.000 MW) în România. Planurile prevăd montarea unor capacităţi similare în alte patru pieţe cheie şi anume Marea Britanie, Italia, Germania şi Polonia.

AtlasInvest a fost lansat în 2007, fiind un fond de investiţii de familie cu un portofoliu concentrat mai ales pe zona convenţională a energiei. Treptat, odată cu tranziţia energetică, fondul a început să scaneze oportunităţi de investiţii care derivă din acest fenomen major, rege­nera­bilele intrând pe radar. De asemenea, AtlasInvest este partenerul gigantului Carlyle Group, cea mai mare firmă de private equity din lume, fiind implicat în gestionarea fondurilor din Carlyle International Energy Partners, cu active de peste 7 miliarde de dolari, potrivit datelor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO