Companii

Austriecii de la Baumit au vândut vopsele şi mortare de 247 mil. lei în 2018 şi au trecut de 200 de angajaţi în România

Austriecii de la Baumit au vândut vopsele şi mortare de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.06.2019, 00:05 256

Compania deţine două fabrici, la Teiuş (judeţul Alba) şi la Bolintin Deal (judeţul Giurgiu), şi două depozite – la Bucureşti şi la Bolintin Deal.

Producătorul de mortare, vopsele şi tencuieli Baumit, deţinut de concernul austriac Schmid Industrie Holding, a ajuns la afaceri de 247 de milioane de lei în România anul trecut, după o creştere de 20% faţă de anul anterior, după cum arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe. În 2018, profitul a depăşit 11 milioane de lei, după ce a bifat tot o creştere, iar numărul de angajaţi a trecut de 200.

Reprezentanţii Baumit nu au răspuns solicitărilor ZF referitoare la evoluţia businessului anul trecut. „Baumit a fost înfiinţat în anul 1988, prin fuziunea a două companii austriece din domeniul materialelor de construcţii”, se arată pe site-ul companiei, unde se precizează, de asemenea, că totul a început „în 1810, cu un cuptor de var”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO