Companii

Austriecii de la Hirsch Porozell au trecut de 200 mil. lei afaceri în 2021, după o creştere de 52%: „S-a datorat în totalitate creşterii preţurilor cu materia primă şi producţia“

Austriecii de la Hirsch Porozell au trecut de 200 mil....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.05.2022, 16:45 104

♦ Hirsch Porozell produce polistiren expandat pentru termoizolaţii şi ambalaje şi are patru fabrici pe plan local, la Timişoara, Bucureşti, Sfântu Gheorghe şi Cluj.

Hirsch Porozell, subsidiara locală a companiei austriece cu acelaşi nume, producătoare de polistiren expandat, a trecut de 200 de milioane de lei cifră de afaceri în 2021, după o creştere de 52% faţă de rezultatul din anul precedent, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul a crescut şi el cu 39%, apro­piindu-se de 20 mil. lei, iar numărul de angajaţi a ajuns la 201, cu circa 20 mai mare faţă de anul anterior.

„Creşterea din 2021 s-a datorat în totalitate creşterii majorităţii costurilor de producţie şi, în special, a preţurilor materiei prime. 2021 a fost un an bun, marcat de unele sincope ale lanţului de aprovizionare cu materie primă. Totuşi, datorită faptului că facem parte dintr-un grup, am reuşit să depăşim cu succes aceste neplăceri“, spune Viorel Chertes, director comercial la Hirsch Porozell România.

Hirsch Porozell produce polistiren expandat pentru termoizolaţii şi ambalaje şi are patru fabrici pe plan local, la Timişoara, Bucureşti, Sfântu Gheorghe şi Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO