Austriecii de la Hirsch Porozell, care vor să facă o fabrică de polistiren în Moldova, au avut vânzări de 90 mil. lei în primele 9 luni din 2018, plus 25%

Secțiune susținută de Medlife Logo

12 oct 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Compania are 170 de angajaţi în cele patru fabrici pe care le deţine în România.

Hirsch Porozell, subsidiara locală a companiei austriece cu acelaşi nume, producătoare de polistiren expandat pentru termoizolaţii şi ambalaje, a avut în primele nouă luni din 2018 vânzări în valoare de 90 de milioane de lei, cu 25% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„După ce am cumpărat trei fabrici în 2017 – la Timişoara, Bucureşti şi Sfântu Gheorghe, în 2018 am pornit cu toate motoarele turate, ceea ce a făcut posibilă creşterea cu 25% după primele nouă luni din 2018 şi triplarea numărului de angajaţi, de la 52 la 170”, spune Bogdan Roman, directorul general al Hirsch Porozell în România.

Înainte de achiziţia celor trei fabrici, austriecii deţineau deja două unităţi de producţie de polistiren, în Cluj şi în Timişoara, cea din Timişoara fiind cumpărată de la Energoterom după ce compania a intrat în faliment, iar cea din Cluj fiind construită chiar de austrieci. Fabricile de la Sfântu Gheorghe şi Bucureşti au fost cumpărate de la producătorul român de hidro şi termoizolaţii Arcon.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Austrieci
, Hirsch Porozell
, fabrică
, polistiren
, Moldova
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide