Companii

Austriecii de la Hirsch Porozell şi-au majorat cifra de afaceri din producţia de polistiren în România cu 17% şi au ajuns la 240 mil. Lei

Austriecii de la Hirsch Porozell şi-au majorat cifra de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.06.2023, 16:45 121

♦ În toamna anului trecut, reprezentanţii companiei spuneau că principalul obiectiv de investiţii era demararea proiectului pentru o nouă unitate de producţie la Răscruci, judeţul Cluj, unde ar urma să se producă ambalaje din pastă de celuloză turnată.

Producătorul de polistiren expandat pentru termoizolaţii şi ambalaje Hirsch Porozell a încheiat anul 2022 cu afaceri de 240 de mili­oane de lei după o creştere de 17% faţă de anul precedent, potrivit celor mai recente informaţii de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul de 27,5 milioane de lei a fost mai mare cu 38%, însă numărul de angajaţi a scăzut cu aproximativ zece oameni. Reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitării ZF referitoare la evoluţia businessului în 2022 şi planurile pentru 2023.

În toamna anului trecut, ei spuneau că prin­cipalul obiectiv de investiţii al companiei era de­mararea proiectului pentru o nouă unitate de producţie la Răscruci, judeţul Cluj, unde ar ur­ma să se producă ambalaje din pastă de celuloză turnată. Hirsch Porozell produce polistiren ex­pan­dat pentru termoizolaţii şi ambalaje şi are patru fabrici pe plan local, la Timişoara, Bucureşti, Sfântu Gheorghe şi Cluj.

Fabrica din Timişoara a fost cumpărată de Hirsch Porozell de la Energoterm după ce com­pa­nia a intrat în faliment, cea din Cluj a fost con­stru­ită chiar de austrieci, iar cele din Sfântu Gheorghe şi Bucureşti au fost cumpărate de la producătorul român de hidroizolaţii şi termoizolaţii Arcon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO