Companii

Austriecii de la RWA Raiffeisen Ware intră în comerţul cu cereale în România

Austriecii de la RWA Raiffeisen Ware intră în comerţul...

Autor: Gabriel Razi

10.11.2014, 00:07 1772

Traderul austriac RWA Rai­ffei­sen Ware, cu afaceri totale de 2,7 miliarde de euro pe an, şi-a făcut intrarea în comerţul cu cereale din România şi intenţionează să pună pe picioare şi o afacere în distribuţia de îngrăşă­minte, pesticide şi seminţe.

Mişcarea vine după ce compania s-a extins regional în urmă cu mai mulţi ani în Ungaria şi în Slovacia.

„Vrem să achiziţio­năm între 40.000 şi 100.000 de tone de cereale din România în primul an de activitate“, a declarat Ernst Gauhs, executiv de top  al traderului, după un eveniment de business organizat la Viena de Camera de Comerţ Austriacă.

Rulajele estimate pentru sezonul 2015/2016 ar urma să ajungă până la 15-20 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Comerciantul face parte din grupul german BayWA, conglomerat energo-agro-industrial cu afaceri de 16 miliarde de euro, care a tatonat intrarea pe piaţa locală şi în anii precedenţi. Iniţial, ei

s-au mulţumit să preia cereale din România prin intermediari, iar acum au decis să îşi facă intrarea pe plan local. Grupul Raiffeisen are pe piaţa locală operaţiuni bancare, de leasing, administrare de active, dar şi în piaţa imobiliară.

România este unul dintre primii zece producători europeni de cereale, iar piaţa este atractivă pentru astfel de comercianţi în condiţiile în care consumul industrial de cereale lasă mult spaţiu pentru exportul de mărfuri brute. Piaţa românească a cerealelor are o valoare de peste 4 miliarde de euro anual.

Citiţi în ediţia de mâine a ZF planurile RWA pentru operaţiunea din România

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO