Companii

Austriecii, la putere în real estate. Cele mai mari trei tranzacţii din primul semestru, de 190 mil. euro, au la cumpărare un investitor austriac. Care sunt proiectele de 275 mil. euro care ar putea fi vândute în următorul an?

Austriecii, la putere în real estate. Cele mai mari trei...

Autor: Bogdan Alecu

20.07.2021, 20:40 302

♦ S Immo a cumpărat birourile Campus 6.2&6.3, Immofinanz a cumpărat de la Erste sediul BCR de pe Calea Victoriei, iar Uniqa Real Estate a cumpărat clădirea The Light One de pe Iuliu Maniu ♦ Cele trei sunt cele mai mari tranzacţii din prima jumătate a anului şi au o valoare cumulată de 190 mil. euro.

Valoarea totală a tranzacţiilor cu active imobiliare comerciale din România s-a ridicat la 298 de milioane de euro în prima jumătate a anului 2021, în scădere cu 23% faţă de perioada similară a anului pre cedent, piaţa fiind susţinută în primul rând de revenirea apetitului investitorilor austrieci pentru imobile de birouri, conform raportului Romania Investment Marketbeat, lansat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

S Immo a cumpărat birourile Campus 6.2&6.3, Immofinanz a cumpărat de la Erste sediul BCR de pe Calea Victoriei, iar Uniqa Real Estate a cumpărat clădirea The Light One de pe Iuliu Maniu. Cele trei tranzacţii, cu o valoare cumulată de circa 189 de milioane de euro, reprezintă o cotă de 63% din volumul tranzacţionat în prima jumătate a anului. Cele mai mari şapte tran zacţii au o valoare de 258 mil. euro la care se adaugă o serie de tranzacţii cu clădiri mai mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO