Companii

Austriecii renunta la pastele produse la Titan

05.09.2008, 22:26 31

Producatorul austriac de panificatie Leipnik Lundenburger Invest (LLI), controlat de grupul Raiffeisen, care a platit peste 30 de milioane de euro anul trecut pe filiala locala a grupului grec Loulis, a renuntat la productia de paste, o activitate care genera sub 5% din businessul anual.
"Am luat aceasta decizie deoarece am dorit sa ne concentram puterea si resursele pe principalele domenii de activitate ale companiei, ca produsele de patiserie si panificatie proaspete sau painea feliata. Pastele nu erau specialitatea noastra, aceasta divizie realizand aproximativ 3-4% din afacerile Titan", a declarat Stefanos Krommydas, directorul general al producatorului de panificatie si morarit Titan Ilfov, fosta Loulis Romania, numarul trei din piata de panificatie. Titan a decis sa externalizeze productia brandurilor de paste Titan si Riva catre un alt producator local, fara a preciza numele acestuia.
Reprezentantul grupului a declarat insa ca in prezent se ia in considerare mutarea liniilor de productie a pastelor din fabrica Titan intr-o alta filiala a LLI. Producatorul a finalizat primele sase luni ale acestui an cu o cifra de afaceri de 154,5 mil. lei (circa 43 mil. euro), in crestere cu peste 50% in lei si peste 40% in euro fata de aceeasi perioada din 2007, in timp ce profitul companiei s-a micsorat de aproape trei ori, la 2,8 milioane de lei (circa 700.000 de euro).
"Pentru finalul acestui an estimam obtinerea unui profit de 3,2 milioane de euro si a unei cifre de afaceri cuprinsa intre 76 si 80 de milioane de euro", a adaugat directorul general. La acest rulaj, divizia de paste ar fi contribuit cu circa 3 - 3,2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO