Marius Dorobanţu s-a specializat în realizarea produselor tradiţionale din carne după ce aproape 20 de ani a lucrat în domeniul automatizărilor industriale în străinătate, în principal în Italia. Astăzi, după patru ani de la naşterea Carmangeriei cu Gust, în care a investit peste 280.000 de euro, vinde 80% din produse în magazinul de numai 15 mp din Ţigănaşi, judeţul Iaşi. Are clienţi care vin lunar de la 140 de kilometri distanţă să-i cumpere produsele şi are în plan să deschidă unul mai mare şi chiar să mărească producţia, toba fiind un produs pentru care nu face faţă cerinţelor clienţilor.
„Am pornit cu ajutorul unui proiect european. Făceam cu totul altceva înainte, automatizări industriale, lucram afară şi am zis că e momentul mă opresc şi să fac ceva acasă. Automatizări e mai greu să faci la noi şi având doi copii mici, căutam să le dau produse naturale, dar nu găseam în zonă. Am zis că dacă nu găsesc eu, poate sunt şi alţii care nu găsesc şi m-am gândit să le fac o carmangerie cu produse tradiţionale. Am gândit în mare afacerea, am pornit cu entuziasm, apoi au venit greutăţile, dar au şi trecut“, a povestit Marius Dorobanţu, fondatorul Carmangeriei cu Gust, într-o vizită cu jurnalişti organizată de Profi la producătorii listaţi pe platforma Via Profi.