Companii

Autostrada Cernavodă-Medgidia va costa până la 170 milioane euro

Autostrada Cernavodă-Medgidia, finalizată peste cel puţin trei ani şi va costa până la 170 mil.euro

Autor: Neagu Lidia-Ileana

21.04.2011, 16:06 50

Finalizarea tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia vacosta între 500 şi 700 milioane lei, fără TVA (120-170 milioaneeuro), potrivit anunţului de intenţie lansat de CNADNR pentru onouă licitaţie, după ce a reziliat contractul acordatconstructorului francez Colas, scrie Mediafax Business.

Contractul, cu o valabiliate de un an, vizează proiectarea şiconstrucţia a aproape 20 de kilometri de autostradă, la care seadaugă doi ani de garanţie a lucrării. Data prevăzută pentruînceperea procedurilor de adjudecare a fost stabilită la 30mai.

Finanţarea va fi asigurată de la Banca Europeană de Investiţii,din fonduri comunitare nerambursabile şi de la bugetul de stat.

Colas a primit în noiembrie 2008 contractul pentru tronsonul de autostradăCernavodă-Medgidia, în valoare de 634 milioane lei,fără TVA, din care a încasat 97 milioane de lei, inclusiv TVA.

Ministrul Transporturilor AncaBoagiu a declarat recent că CNADNR va scoate la licitaţiecontractul pentru tronsonul Cernavodă-Medgidia, iar în luna augustva fi selectat un nou contructor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO