Companii

De ce avere ai nevoie ca să ajungi în top 1% cei mai bogaţi oameni din fiecare ţară: În România pragul e la 300.000 de dolari. Pragul de intrare pentru top 1% porneşte de la 7,9 milioane de dolari pentru locuitorii din Monaco şi ajunge la doar 20.000 de dolari în cazul celor din Kenya

De ce avere ai nevoie ca să ajungi în top 1% cei mai...

Autor: Cristina Roşca

18.03.2021, 00:05 5973

♦ Diferenţele între cei mai bogaţi oameni din fiecare ţară sunt considerabile.

În România sunt aproape 190.000 de oameni – adică 1% din populaţie – care au o avere de peste 300.000 de dolari, arată analiza Knight Frank Wealth Sizing Model.

Compania a realizat un clasament privind averea minimă necesară în fiecare ţară pentru a intra în top 1% cei mai bogaţi oameni. Diferenţele sunt majore şi se vede foarte bine că pragul de intrare în fiecare stat e influenţat de gradul de dezvoltare al ţării respective. Mai exact, la vârful cla­samentului sunt unele dintre cele mai bogate şi dez­voltate din punct de vedere economic ţări din lume. Spre exemplu, în micuţul stat Monaco, cei mai bogaţi 1% dintre cetăţeni au o avere de minimum 7,9 milioane de dolari.

Este adevărat însă că această valoare este atât de mare şi pentru că vorbim de o populaţie de doar 40.000 de oameni. Asta înseamnă că doar 400 de persoane se pot lăuda cu o asemenea avere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO