Companii

Avertisment dur de la unul dintre cei mai mari constructori. Radu Piţurlea, Concelex: Eliminarea forţată a facilităţilor fiscale ar duce un întreg sector în colaps şi ar goli şantierele din România

Antreprenori locali

Radu Piţurlea, vicepreşedintele Concelex: O eliminare a facilităţilor fiscale făcută forţat, înainte de termen şi fără a consulta oamenii din industrie, va conduce fără echivoc la efecte catastrofale şi pentru industrie, dar şi pentru proiectele de dezvoltare.

Radu Piţurlea, vicepreşedintele Concelex: O eliminare a facilităţilor fiscale făcută forţat, înainte de termen şi fără a consulta oamenii din industrie, va conduce fără echivoc la efecte catastrofale şi pentru industrie, dar şi pentru proiectele de dezvoltare.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.02.2022, 19:00 4085

♦ În ultimele luni, Ministerul de Finanţe a spus că impactul scutirilor este semnificativ asupra bugetului public, aşa că se gândeşte să le elimine mai devreme decât era plănuit, adică în 2029.

Eliminarea facilităţilor fiscale acordate companiilor din construcţii mai devreme decât era prevăzut ar putea avea efecte „catastrofale“ asupra industriei, este de părere Radu Piţurlea, vicepreşedintele companiei de construcţii Concelex.

„O eliminare a facilităţilor fiscale făcută forţat, înainte de termen şi fără a consulta oamenii din industrie, va conduce fără echivoc la efecte catastrofale şi pentru industrie, dar şi pentru proiectele de dezvoltare. Când evidenţele au demonstrat că aceste facilităţi au dus la un real progres pentru domeniul construcţiilor, cu o decizie contrară rezultatele sunt predictibile şi nu ne ferim să spunem că ar fi sinonimă cu sinuciderea politică şi economică şi ar duce un întreg sector în colaps, ar goli şantierele din România, umplându-le pe cele de peste hotare.“

Firmele de construcţii încă aşteaptă o decizie cu privire la măsura pe care guvernul a anunţat că o ia în considerare, de eliminare a facilităţilor fiscale acordate prin ordonanţa de urgenţă 114/2018. Preve­derile acelei OUG au introdus scutiri de taxe şi impozite şi un salariu minim brut de 3.000 de lei (circa 2.400 de lei net) pentru angajaţii din construcţii, ceea ce a crescut atractivitatea acestui sector pentru forţa de muncă. În ultimele luni însă, Ministerul de Finanţe a spus că impactul scutirilor este semnificativ asupra bugetului public, aşa că se gândeşte să le elimine mai devreme decât era plănuit, adică în 2029.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO