Companii

Avicarvil, parte a grupului Carmistin, activ în industria cărnii, şi centrul de tehnologie al grupului Ness au semnat în 2021 printre cele mai mari acorduri de finanţare pentru ajutoare de stat

Avicarvil, parte a grupului Carmistin, activ în...

Autor: Florentina Niţu

28.04.2021, 07:00 1141

Avicarvil, parte a grupului Carmistin, activ în industria cărnii, Jaeggi Industries, parte a grupului nemţesc Güntner, producător de componente pentru echipamentele de aer condiţionat, şi centrul de tehnologie al grupului Ness din Timişoara sunt firmele care au semnat de la începutul anului cele mai mari trei acorduri de finanţare pentru ajutoare de stat, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Guvernul a aprobat în perioada ianuarie-aprilie din 2021 ajutoare de stat pentru 11 proiecte de investiţii, ce au o valoare totală de 303,1 de milioane de lei, adică peste 60 mil. euro, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Investiţiile acestor companii sunt duble faţă de ajutorul de stat, valoarea lor fiind de 609,9 mil. lei. Cel mai mare ajutor de stat acordat în primele luni din acest an - în valoare de 76,8 mil. lei – a mers către compania Avicarvil Food & Distribution, parte a grupului Carmistin, controlat de familia Paraschiv din judeţul Vâlcea.

Producătorul brandului La Provincia îşi propune să ridice o fabrică de produse din carne de pasăre.

Jaeggi Industries, parte a concernului german Güntner, a primit 49,7 milioane de lei pentru extinderea capacităţii de producţie a schimbătoarelor de căldură din localitatea Cristian, judeţul Sibiu. O sumă similară, de 49,4 milioane de lei a primit şi centrul de inovare tehnologică din Timişoara al grupului Ness, care îşi propune să extindă activităţii curente în ceea ce priveşte inovarea. „Cu peste 160 de ingineri software la bord, centrul este de aşteptat să crească la câteva sute de angajaţi în următorii trei ani“, se arată pe site-ul firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO