Companii

Avioane Craiova, companie aeronautică controlată de statul român, are un nou director general, Victor Munteanu, după expirarea mandatului deţinut de Mihai-Marian Sdreala

Avioane Craiova, companie aeronautică controlată de...

Autor: Roxana Rosu

02.08.2021, 13:44 410

Avioane Craiova (simbol bursier AVIO), companie aeronautică controlată de statul român prin Ministerul Economiei, are din această lună un nou director general, Victor Munteanu, după expirarea mandatului deţinut de Mihai-Marian Sdreala.

Numirea noului manager a fost aprobată de Consiliul de Administraţie şi a intrat în vigoare pe 30 iulie.

Victor Munteanu este desemnat director general pe o perioadă de 4 luni, respectiv până la data de 30 noiembrie, dar nu mai târziu de data finalizării procedurii de selecţie privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, dacă aceasta se va finaliza în interiorul acestui interval, se arată într-un anunţ publicat la BVB.

Noul director general este inginer şi a ocupat în ultimii 9 ani funcţia de manager al departamentului de Reparaţii şi Întretinere.

 

Compania cu 50 milioane de lei capitalizare este controlată în proporţie de 95% de statul roman prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

De la începutul anului, acţiunile AVIO se tranzacţionează în creştere cu 2%, pe fondul unui rulaj de 760.487 lei.

Compania a încheiat 2020 cu o cifră de afaceri de 20 milioane lei şi pierderi de 6,6 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO