Companii

Avioanele închiriate de agenţiile de turism au plecat pline spre Grecia şi Turcia. „Pentru august deja 80% din locuri sunt rezervate“

Tariful de închiriere a unui avion se ridică la circa 20.000 de euro pe cursă şi variază în funcţie de distanţa pe care o are de parcurs.

Tariful de închiriere a unui avion se ridică la circa 20.000 de euro pe cursă şi variază în funcţie de distanţa pe care o are de parcurs.

Autor: Mirabela Tiron

12.07.2014, 17:07 545

Datele de la agenţii arată că între 130.000 şi 150.000 de români merg în vacanţa de vară în străinătate cu zbor charter, acest segment reprezentând o miză de aproape 75-80 mil. euro pentru agenţiile de turism.

Agenţiile de turism au vândut cele mai multe dintre locurile contractate pentru august pe cursele charter spre Grecia şi Turcia, principalele destinaţii externe de vacanţă pentru români în sezonul de vară, unde un sejur de o săptămână începe de la 500-600 de euro cu toate taxele.

„Avioanele în care am contractat locuri au plecat pline spre Grecia şi Turcia până acum, iar pentru luna august avem deja 80% din locuri rezervate“, spune Marius Berca, directorul operaţional al agenţiei Christian Tour, care are  27 de zboruri directe săptămânal spre insulele greceşti, Turcia, Spania. Cursele charter sunt operate de Blue Air, Tarom, Aegean Airlines. Tariful de închiriere al unui avion se ridică la circa 20.000 de euro pe cursă şi variază în funcţie de distanţa pe care o are de parcurs.

Agenţia vinde vacanţe cu zbor charter inclus spre  Creta, Kos, Santorini, Mikonos, Rhodos, Antalya, Corfu, Bodrum, Tenerife, Mallorca şi alte destinaţii. În total anul trecut agenţia a trimis în vacanţă 130.000 de turişti pe toate programale lansate, iar în acest an estimează că acest număr va creşte. „Cei mai mulţi turişti îi trimitem în Grecia, unde sunt 16 zboruri săptămânal“, a precizat Berca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO