Companii

Avocaţii de la Clifford Chance Badea au asistat Pfizer în tranzacţia globală de separare şi unirea diviziei de generice Upjohn cu compania Mylan

Nadia Badea, partener Clifford Chance Badea

Nadia Badea, partener Clifford Chance Badea

Autor: Cristina Bellu

18.12.2020, 11:17 193

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei de avocatură globale Clifford Chance, a făcut parte din echipa internaţională de avocaţi care a acordat asistenţă gigantului farma Pfizer în tranzacţia globală de separare (spin-off) şi unirea diviziei sale de medicamente generice şi off-patent Upjohn cu compania globală de medicamente generice Mylan NV.

Echipa locală coordonată de partenerul Nadia Badea a fost formată din counsel Loredana Ralea şi avocaţii seniori Diana Crângaşu şi Andrei Caloian.

„Ca parte a unei reţele internaţionale, avem oportunitatea unui rol activ în tranzacţiile de referinţă care adesea modelează industriile globale”, spune Nadia Badea, coordonatoarea Practicii M&A din Bucureşti. „Această tranzacţie complexă a reprezentat un punct de referinţă pentru Pfizer şi pentru comunitatea medicală globală”.

Compania rezultată Viatris are peste 45.000 de angajaţi şi îşi distribuie produsele în peste 150 de jurisdicţii.

Clifford Chance acordă asistenţă juridică Pfizer de multă vreme, ajutând compania farmaceutică lider de piaţă să îşi îndeplinească cele mai ambiţioase şi complexe proiecte.

Recent, o echipă internaţională multidisciplinară Clifford Chance a asistat Pfizer în legătură cu acordul agreat cu BioNTech privind co-dezvoltarea şi distribuţia (în afara Chinei) a unui vaccin coronavirus mRNA menit să prevină infecţia cu COVID-19. În 2019, Clifford Chance a asistat Pfizer în tranzacţia globală pentru fuziunea diviziei de medicamente fără reţetă cu cea a GlaxoSmithKline.

În ultimii ani, Clifford Chance Badea a acordat asistenţă clientului global Pfizer în mai multe arii de practică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO